Loading...
Nieuws

Verwoestende bosbranden in Californië veroorzaakt door energiewapens? Deze complottheorie verspreidt zich over het internet.

Halverwege augustus kreeg Californië te maken met de grootste bosbrand uit zijn geschiedenis. Nu woedt er opnieuw een verwoestende bosbrand, waarbij al 76 mensen om het leven kwamen. Vele anderen worden nog vermist en nog veel meer hebben hun huis moeten ontvluchten.

Volgens een populaire complottheorie zijn de bosbranden veroorzaakt door kwaadwillende elementen binnen de Amerikaanse overheid.

De theorie, die vooral populair is onder aanhangers van QAnon, stelt dat de bosbranden zijn veroorzaakt door energiewapens, zogeheten directed-energy weapons (DEWs).

Lasers

De overheid zou lasers hebben ingezet om huizen, eigendommen en levens te verwoesten.

Deze wapens bestaan echt. In een rapport dat is opgesteld voor het Amerikaanse Congres wordt gesproken van technologieën die ‘geconcentreerde elektromagnetische energie en subatomaire deeltjes produceren’.

Matt Procella van YouTube-kanaal ODD Reality bracht de DEWs als eerste in verband met de verwoestende bosbranden.

Onaangetast

“Je kunt zien dat winkels en restaurants volledig in de as zijn gelegd, terwijl alles eromheen onaangetast is,” zei Procella.

“Enkel specifieke gebouwen zijn verwoest,” voegde hij toe. “Je kunt je afvragen wat hier aan de hand is. Is dit het gevolg van energiewapens? Waarschijnlijk wel.”

Volgens Procella is iemand bezig om doelbewust bepaalde gebouwen te verwoesten.

Lichtstralen

Eén van de aanhangers van de theorie is internetpersoonlijkheid Mike Tokes, die meer dan 170.000 volgers heeft op Twitter.

Omdat bepaalde huizen zijn verwoest en andere niet, denkt hij dat er lasers zijn ingezet. Ook schreef hij dat er vreemde lichtstralen zijn vastgelegd in de lucht boven Californië.

Artikel:www.ninefornews.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *