Loading...
NieuwsRegering

Putin wil ‘onafhankelijk internet’ lanceren zonder ‘Nieuwe Wereldorde censuur’.

Poetin en de Veiligheidsraad ontwikkelen in eerste instantie het nieuwe internet voor de BRICS-landen, dat volledig onafhankelijk zal zijn van mondiale eliteconcerns en regeringen en zal blijven werken in het geval van wereldwijde internetstoringen.

Het nieuwe initiatief werd naar voren gebracht tijdens de vergadering van de Veiligheidsraad in oktober, waarbij Putin een deadline van 1 augustus 2018 stelde.

Men gelooft dat het nieuwe, onafhankelijke internet vrij zal zijn van censuur, waarbij belangrijke functies zoals zoekresultaten en sociale mediacommunicatie, zoals Google en Facebook, niet gemonopoliseerd mogen worden.

RT.com meldt: Tijdens het bespreken van de kwestie, merkten de leden van de raad op dat “de toegenomen mogelijkheden van westerse landen om offensieve operaties uit te voeren in de informatieruimte, evenals de toegenomen bereidheid om deze mogelijkheden uit te oefenen een ernstige bedreiging vormen voor de veiligheid van Rusland”.

Zij besloten dat het probleem moest worden aangepakt door het creëren van een afzonderlijk back-upsysteem van Domain Name Servers (DNS), dat niet onderworpen zou zijn aan controle door internationale organisaties. Dit systeem zou worden gebruikt door landen van het BRICS-blok – Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.

De kwestie van de buitensporige afhankelijkheid van wereldwijde DNS is eerder door Rusland aan de orde gesteld. In 2014 voerde het Russische ministerie van Communicatie een grote oefening uit waarbij het de “uitschakeling” van wereldwijde internetdiensten simuleerde en een Russisch back-upsysteem gebruikte om met succes weboperaties in het land te ondersteunen.

Toen verslaggevers Vladimir Poetins perssecretaris Dmitry Peskov echter vroegen of de autoriteiten van het land hadden overwogen om de verbinding met het wereldwijde internet in 2014 te verbreken, wees Peskov deze beschuldigingen af als vals.

“De ,,loskoppeling van Rusland van het globale Internet is natuurlijk uitgesloten,” vertelde Peskov het persagentschap Interfax. De ambtenaar benadrukte echter ook dat “recentelijk een redelijk deel van de onvoorspelbaarheid aanwezig is in de acties van onze partners in de VS en de EU, en dat wij [Rusland] voorbereid moeten zijn op elke wending van gebeurtenissen”, aldus Peskov.

Artikel:www.dailypaper.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *